Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο Στέλιος Κούλογλου μιλάει για την «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου»

Στην Κομοτηνή «χτύπησε» το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου ο «Οικονομικός Δολοφονός», όπου πραγματοποιήθηκε η προβολή του βραβευμένου δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου».
Το έργο, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως είχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου, στην οποία βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου.
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Στέλιος Κούλογλου μιλάει μπροστά στην κάμερα της Piazza Web TV για τον «οικονομικό δολοφόνο» και για το πόσο σχέση έχει η ιστορία με την Ελληνική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: